Front pusser opp Setra borettslag

Front Entreprenør AS har vunnet oppdraget med å rehabilitere fasadene på Setra borettslag. I løpet av de neste to årene skal fasadene på Setra borettslags fem blokker rehabiliteres av selskapet.

Front Entreprenør pusser opp fasadene på Setra borettslag i Oslo.

Setra borettslag ble bygget på 70-tallet og lite har vært gjort med fasadene siden den gang. Nå trenger fasadene en oppgradering, og Front Entreprenør AS har allerede startet arbeidene.

– Vi er veldig stolt over at vi ble valgt som leverandør på denne jobben. De 40 år gamle blokkene skal fremstå i helt ny prakt og med en holdbar fasade når vi er ferdige om to år, sier daglig leder Nils Berg i Front Entreprenør AS.

I alt er det fem boligblokker, hvorav tre blokker er på fem etasjer, mens to av blokkene har ni etasjer.

Eternittsanering

På fasaden er det eternittplater som skal rives og leveres til spesialbehandling. Deretter skal veggene lektes ut og etterisoleres med 10 cm isolasjon. Det betyr en dobling av isolasjonen i veggene.

På fasadene er det valgt Sto Ventec systemet, samt at alle sokkeletasjer kles med Sto Brick. For å skape et varmt uttrykk, vil endevegger på balkonger og i inngangspartier bli kledd med Thermofuru. En annen viktig del av entreprisen, er at alle tak i borettslaget skal tekkes om .

Som en del av oppussing skal også alle balkonger kontrolleres. Betongen skal mekanisk rehabiliteres og det legges nytt belegg. Balkongene får også nytt rekkverk. Over alle innganger og de øverste balkongene skal det også monteres nye skjermtak.

Nye leiligheter  

Som en del av det omfattende prosjektet har Setra borettslag også besluttet å bygge om flere næringslokaler i første etasje til nye leiligheter. I alt skal det innredes 16 leiligheter i de fem blokkene.

Lokalene blir pusset opp og innredet fortløpende slik at ulempen for beboerne skal bli så liten som mulig. Borettslaget beholder to næringslokaler hvor det blir drevet en frisør og et gatekjøkken.