Voldsløkka vinner rehabiliteringspris

Front Entreprenør har gjennomført full rehabilitering av fasadene på Voldsløkka borettslag i Oslo. Før sommeren vant prosjektet den høythengende Obos-prisen for rehabilitering. – Rehabiliteringen fremstår som et godt gjennomført prosjekt – både økonomisk, håndverksmessig og estetisk, sa jurylederen da prisen ble delt ut.

Voldsløkka er et stort friområde i Oslo med idrettsanlegg og fotballbaner. Nå er området også tatt i bruk som konsertarena for store internasjonale artister som Eminem.

Inntil de friområdene ligger også Voldsløkka borettslag. Bebyggelsen er ett av mange områder i Oslo som ble bygget i etterkrigsårene. De 165 leilighetene er fordelt på fire bygninger. På 60-tallet fikk bygårdene, som så mange andre, fasaden kledd med eternittplater.

Front Entreprenør fikk rehabiliteringsoppdraget og kunne overlevere ferdig oppussede fasader i 2017. Prosjektet ble gjennomført til planlagt tid og innenfor budsjett.

– Rehabiliteringen fremstår som et godt gjennomført prosjekt – både økonomisk, håndverksmessig og estetisk. De har funnet tilbake til sine røtter, samtidig som de har lagt til noen nye kvaliteter. Med relativt enkle grep og vekt på detaljer har det blitt et flott resultat. Voldsløkka borettslag er et forbilde for hvordan man kan ta vare etterkrigsfunkis, sa juryleder Kari Pahle da OBOS-prisen ble delt ut 14. mai på generalforsamlingen til OBOS.

Obosprisen for rehabilitering blir delt ut hvert år. Boligselskapets mål med prisen er å fremheve gode rehabiliteringsprosjekter og skape positiv oppmerksomhet rundt det arbeidet som gjøres for å ta vare på store boligområder.

På Voldsløkka borettslag har Front Entreprenør fjernet de asbestholdige eternittplatene og pusset opp murfasadene. Fasaden er nå tilnærmet lik slik den var da borettslaget var nybygd på slutten av 40-tallet. I tillegg er oppganger malt, pipeløp rehabilitert og balkongdører og vinduer byttet ut.

Les mer om tildelingen på Obos sine egne nettsider.

Vil du vite mer om hva vi kan gjøre for ditt borettslag, ta kontakt.